Opdrachtgever: 
Project: 
Screendumps: 
Over: 

Hoek Loos
e-Learning modulen
1 2 3 4 5Opdracht
Didactiek
Techniek
Vormgeving


 
 

Opdracht


Hoek Loos (Linde) produceert (vooral) zuurstof. Aan de productie van zuurstof ligt een ingewikkeld productieproces ten grondslag. Een nieuwe werknemer wacht een leerperiode van enkele jaren, om dit proces geheel te doorgronden. De kennis van dit productieproces zat vooral in de hoofden van de medewerkers. Hoek Loos wilde mede om deze reden de structuur en inhoud van haar opleiding onder de loep laten nemen.
Kraitierien ontwikkelde een opleidngsplan, waarin een voorstel voor een nieuwe opleidingsstructuur en aanpak is verwoord. Op basis van dit opleidingsplan, heeft Kraitierien samen met de werknemers van Hoek Loos een werkgroep geformeerd, die als taak had duidelijkheid en inzicht te krijgen inzake de benodigde kennis. De werkgroep ontwikkelde een opleidingsmatrix en leerdoelen voor alle onderdelen van het productieproces. Op basis van deze leerdoelen zijn e-learningmodulen ontwikkeld.


top
 

Didactiek


Kraitierien kiest voor e-learning, omdat de meeste Hoek Loos medewerkers in ploegendiensten werken.
Zij kunnen door e-learning de opleiding volgen in de rustige uren tijdens hun shift. De gemiddelde vooropleiding van de doelgroep is op HBO-niveau, en de medewerkers zijn vaardig met de computer. Dat geeft de mogelijkheid om wat langere teksten en een ruime variatie aan interacties aan te bieden.
De animaties die in de modulen zijn opgenomen, verduidelijken de productieprocessen aanzienlijk en verlevendigen de leerstof.


 

Techniek


De e-learning modulen bestaan uit HTML en Flash onderdelen. De modulen wordt ondersteund door een in eigen bheer ontwikkeld LMS.


 

Vormgeving


In de modulen is veel interactiviteit en visualisaties ingebouwd om de motivatie van de cursist te verhogen. De vormgeving is zowel flexibel als standaard voor toekomstige uitbreidingen. Kraitierien kiest vanwege de doelgroep voor aardekleuren en afgeronde vormen. De vormgeving is helder en duidelijk in het gebruik.


top