Opdrachtgever: 
Project: 
Screendumps: 
Over: 

Heineken University
‘The world of Heineken’
1 2 3 4 5Opdracht
Didactiek
Techniek
Vormgeving


 
 

Opdracht


Heineken University richt zich op het activeren en distribueren van kennis die beschikbaar is binnen Heineken. Nieuwe werknemers moeten op een prettige manier met de geschiedenis van Heineken in contact komen. Deze geschiedenis heeft namelijk bepaald wat Heineken vandaag is.


top
 

Didactiek


Aangezien er geen kennisopname verplicht is, krijgt de gebruiker de mogelijkheid om naar eigen goeddunken door het beschikbare materiaal te gaan. De foto’s ‘uit de oude doos’ geven de cursist een boeiend beeld van toen. Door het gebruik van interne links ontstaan kruisverwijzingen door de site heen.


 

Techniek


De website moet wereldwijd geopend kunnen worden. Dat houdt een aantal beperkingen in. De aanwezige video’s bijvoorbeeld zijn met een trage internetverbinding niet of pas na heel lang wachten te zien. Daarom staan deze video’s op een aparte ‘breedbandpagina’.


 

Vormgeving


Het uiterlijk van de website is afgeleid van de huisstijl. De verschillende onderdelen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Helderheid en openheid zijn hoofdmotieven. Extra zorg is aan de afbeeldingen besteed.


top