Opdrachtgever: 
Project: 
Screendumps: 
Over: 

Gastransport Services
‘Van Put naar Pit’
1 2 3 4 5Opdracht
Didactiek
Techniek
Vormgeving


 
 

Opdracht


Gastransport Services (GTS) beheert het netwerk aan gasleidingen in Nederland. Voor alle nieuwe medewerkers vraagt GTS aan Kraitierien om een informatieve en interactieve cursus te maken over het gastransportsysteem in Nederland.


top
 

Didactiek


‘Van Put naar Pit’ behandelt de weg die gas aflegt vanaf het moment dat het gas opgepompt wordt, totdat het gas bij de klanten is aangekomen. Het menu geeft direct een beeld van de structuur van het gastransportsysteem en alle soorten stations. Een aantal meer algemene onderwerpen dienen als inleiding. In de cursus zijn meerdere opdrachten opgenomen, zodat de cursist de opgedane kennis direct toe kan passen.
De cursist heeft de mogelijkheid om te communiceren met de docent en de andere cursisten door middel van het discussieforum.


 

Techniek


Kraitierien heeft de e-learning module grotendeels in Flash gemaakt om meer mogelijkheden te bieden voor een aantrekkelijke vormgeving van de cursus. De resultaten van de cursist (doorlopen hoofdstukken, uitgebreide toetsresultaten) worden bijgehouden in d-Track, het leermanagementsysteem van Kraitierien. De docent kan op eenvoudige wijze de resultaten beheren en cursisten toevoegen en verwijderen. Ook het forum is door de docent zelf te beheren.


 

Vormgeving


Voor de cursus ‘Van Put naar Pit’ is gekozen voor een landschapachtig menu. Het menu voor de lesstof is afgeleid van diagrammen. Het laat in één oogopslag zien wat het totale proces is van gastransport, beginnend in de zee en eindigend bij de huishoudens.
De vormgeving van de lesstof (beeld en tekst) en de navigatie-elementen laat in de gehele cursus niets aan het toeval of aan onduidelijkheid over. De lay-out is overal herkenbaar. Hoewel er per hoofdstuk een aan te raden volgorde van leren is, kan de cursist vrij navigeren binnen de hoofdstukken door middel van tabbladen zonder volledig de draad kwijt te raken.
Het kleurgebruik en de typografie zijn volledig gebaseerd op de huisstijl van de opdrachtgever.

top